بر اساس آمار جهانی هر هفت ثانیه یک نفر در سطح جهان و هر 12 دقیقه یک نفر در ایران به بیماری آلزایمر مبتلا میشود.
تحرک: افراد پرجنب و جوش و فعال اساساً به درجات کمتری از انواع کند ذهنی از جمله آلزایمر دچار می شوند. ورزش همچنین می تواند سرعت رشد سلول های جدید عصبی را جلو انداخته و به کارایی آن ها سرعت بخشد.
کار و تلاش: کار و تلاش به تقویت ناحیه ای از مغز که عامل حفظ خاطرات است کمک می کند.
کسب مهارت های جدید: یادگیری چیزهای تازه برای مغز یک مرهم و دارو است. این کار سلول های مغز را برای رشد تحریک می کند.
کاهش فشار و استرس: استرس و فشار مزمن موجب افزایش کورتیزول درمغز می شود که به نوبه خود به تخریب و آسیب حافظه می انجامد.
پیروی از سبک تغذیه یونانی ها: روش تغذیه دوستداران سلامت قلب در کشورهای مدیترانه ای همراه با ماهی، سبزیجات، میوه و انواع مغزها نظیر بادام، فندق، گردو و … است. اسید های چرب امگا 3 موجود در ماهی از عوامل بسیار مهمی در سلامت قلب هستند و همین طور این گونه چربی ها به همان اندازه در سلامت مغز نیز موثر هستند. اطلاعات و آمار حاصل از چندین بررسی و تحقیقات وسیع نشان می دهد که افرادیکه بیشتر میوه و سبزیجات به خصوص با برگ های بزرگ سبز رنگ مصرف می کنند کمتر از علاقه مندان به مصرف انواع گوشت ها دچار زوال حافظه می شوند. همچنین تحقیقات مصرف چای معمولی و سبز، گوجه فرنگی را در کاهش بروز آلزایمر موثر می داند.
مصرف ادویه جات و غذاهای تند: ادویه جات و سبزیجات معطر نظیر فلفل سیاه، دارچین، ریحان، جعفری، زنجبیل و وانیل از مواد آنتی اکسیدان قوی که به نیرو و تقویت کار مغز می افزاید، سرشار می باشد.
مشخص کردن هدف در زندگی: بنابر بررسی مرکز پزشکی دانشگاه راش بیش از 950 نفر سالمند مورد آزمایش قرار گرفت نشان داد داشتن و مشخص کردن هدف در زندگی می تواند در سالم و هوشیار زیستی شما کمک کند.
شرکت در اجتماعات: داشتن روابط اجتماعی زیاد و گوناگون به کاهش زوال حافظه کمک می کند.
کاهش ریسک بیماری های کمک کننده به آلزایمر: وضعیت ناسالم دائمی نظیر بیماری قند، چاقی، فشار و اضطراب مداوم غالباً هموار کننده راه آلزایمر است. به عنوان مثال بیماری دیابت (مرض قند) ریسک ابتلا به آلزایمر و کند ذهنی را تقریبا دو برابر می کند. کنترل کردن این گونه بیماری ها ابتلا به آلزایمر را به مراتب کند تر می سازد.
جبران کمبود ویتامین های بدن: کمبود ویتامین به خصوص ویتامین 12Bدر سالخوردگان می تواند روی کارایی و نیروی حیاتی مغز اثر بگذارد. تحقیقات نشان داده است مصرف ویتامین E و مواد حاوی این ویتامن در کاهش ابتلا به آلزایمر بسیار موثر است.
گفتنی است علاوه بر موارد فوق مصرف چای معمولی و سبز، گوجه فرنگی، توت فرنگی، شاتوت، اسفناج و امگا3 در جلوگیری از الزایمر موثر است